Button_prev_off  Button_next_off
Boldog névnapot!
Hirlapom
 
 

Tejfölös túrótorta

2008-10-26 21:32  |  Szerző: timi
Oszd meg a barátnőiddel!  |  Vissza
Kategória: Desszert
Elkészítési idő: 110 perc
Nehézségi fok:
Difficulty_onDifficulty_offDifficulty_offDifficulty_offDifficulty_off

Elkészítés:

1. Daráld le a kekszet. Add hozzá a megolvasztott vajat és gyúrd össze. Nyomkodd szét egy 22 centis szétnyitható tortaformában és hűtsd be 30 percre.

2.
Melegítsd elő a sütőt 160 C fokra.

3.
Készítsd el a tölteléket. Passzírozd szét a túrót egy tálban, tedd hozzá a krémsajtot, a citromhéjat és a cukrot. Botmixerrel keverd simára, egyenként üsd bele a tojásokat, keverd tovább, add hozzá a tejfölt és a citromlét.

4.
Öntsd bele a tölteléket a tésztába és süsd egy és egynegyed órán keresztül. Hagyd a nyitott ajtajú sütőben kihűlni.

5.
Hűtsd be legalább 3 órára, de inkább egy egész éjszakára. 6. Tálaláskor szórj a tetejére szedret és hintsd meg porcukorral.

Hozzávalók:

  • 25 deka édes keksz
  • 12 deka vaj
  • 30 deka friss szeder vagy más bogyós gyümölcs
  • (töltelékhez) 25 deka túró
  • (töltelékhez) 25 deka krémsajt
  • (töltelékhez) 2 kávéskanál reszelt citromhéj
  • (töltelékhez) 17 deka kristálycukor
  • (töltelékhez) 3 tojás
  • (töltelékhez) 2,5 deci tejföl tejföl
  • (töltelékhez) fél deci citromlé
Hozzászóláshoz és kérdéshez jelentkezz be!
 
Ennek a tartalomnak a megtekintéséhez Adobe Flash Player szükséges, melyet innen letölthet.